Saturday, 3 December 2011

5 tips tidur nyenyak & sihat... ^_^

1. Jangan Tidur Dengan Memakai Jam
Jam dapat memancarkan radioaktif. Walaupun kecil, tetapi jika anda memakai dalam jangka masa yang lama termasuk waktu tidur pun korang pakai, lama-kelamaan ia akan memberi kesan negatif kepada kesihatan anda.
2. Jangan Tidur Dengan Memakai Bra ( Coli )
Menurut kajian saintis America, mereka mendapati jika memakai bra/coli terlalu lama, peratusan untuk mendapat penyakit barah payu dara adalah tinggi. Jadi tanggal2 la kan ye..
3. Jangan Meletak Handphone Di Sebelah Anda
Walaupun terdapat sebahagian daripada kita menjadikan handphone sebagai alarm , namun begitu adalah digalakkan jika anda meletakkan hp anda tue jauh2, sebab para saintis telah membuat kajian bahawa barang2 elektrik termasuk telefon bimbit dapat memancarkan gelombang magnetik dan boleh menyebabkan gangguan pada sistem saraf kita.
Oleh itu, adalah digalakkan untuk meletak hp tue jauh2 atau switch off je terus
4. Jangan Tidur Dengan Memakai Make Up
Tidur dengan memakai make up boleh menyebabkan kulit muka cepat rosak. Ini adalah disebabkan kulit muka tidak dapat bernafas.
5. Jangan Tidur Dengan Orang Lain Yang Sah Sebagai Suami / Isteri
Ini yang paling penting. Jangan sesekali mencuba! Meskipun orang lain tidak dapat mengesan apa yang anda lakukan, tetapi Allah nampak segala-gala yang anda lakukan.


nyenyaknye baby ni tdr.....zzzzzz....Jadi ayuh kita tidur sihat!
tapi jangan berlebihan dalam tidur ,dalam islam sesuatu yang berlebihan itu tidak baik!
Semoga bermanfaat.........

No comments:

Post a Comment